עצירות

עצירות מוגדרת כהפרעה בפינוי מערכת העיכול מהמעיים, ומתבטאת ביציאות קשות וכואבות.

התדירות היא גורם משני בהגדרת עצירות. אדם יכול שלא להתפנות יומיים או שלושה ועדיין אם היציאות אינן כואבות וקשות הוא אינו סובל מעצירות.

עצירות מצריכה טיפול , שאם לא כן היא עלולה לגרום לבעיות נוספות במערכת העיכול וסיבוכים, מעבר לאי נוחות שהיא עצמה גורמת.

עצירות היא תופעה די שכיחה – אחד מכל ארבעה אנשים סובל ממנה.

עצירות ותזונה

טיפול בעצירות בעזרת תזונה הוא יעיל אם הוא נעשה באופן עקבי לפי ההמלצות הבאות:

1. לשתות לשתות ולשתות – רוב האנשים אינם שותים מספיק ואינם יודעים זאת. שתייה מרובה הכרחית לתהליך עיכול תקין ולמניעת עצירות. יש להקפיד על שתיית 10 עד 12 כוסות ביום.

2. תזונה עשירה בסיבים – כדי לעזור למערכת העיכול לעכל את האכול בצורה טובה. אם אינכם אוכלים הרבה ירקות טריים ופירות, או שיבולת שועל, קחו תוסף סיבים מסיסים שניתן לקנות בכל סופר.

3. ארוחות קטנות כל כמה שעות – לא מעמיסות על מערכת העיכול ומצד שני מאמנות אותה לפעול תדיר.

4. שזיפים – מכילים חומר המשפיע לטובה על המעי.

מאמרים נוספים

מיתוסים בנושא אכילה - בלוג אוכל

מיתוסים בנושא אכילה

אסור לשתות בזמן ארוחה לא נכון: האוכל מורכב מאחוזים גבוהים של נוזלים. אין בסיס מדעי…

לקריאה >>

חילוף חומרים - בלוג אוכל

חילוף חומרים

חילוף חומרים (מטבוליזם בלטינית) הוא מושג המתאר את קצב פירוק תוצרי המזון שאנו אוכלים (בכלל זה…

לקריאה >>

תזונה לחולי סכרת - בלוג אוכל

תזונה לחולי סכרת

העצה החשובה ביותר מבחינה תזונתית לחולי סכרת היא לאכול מספר ארוחות קטנות , כחמש שש,…

לקריאה >>

מגנזיום - בלוג אוכל

מגנזיום

מגנזיום זהו מינרל חשוב ביותר – הוא משתתף ב 300 ריאקציות מחסור במגנזיום גורם לתופעות…

לקריאה >>

 ↑