מיתוסים בנושא אכילה

  • אסור לשתות בזמן ארוחה לא נכון: האוכל מורכב מאחוזים גבוהים של נוזלים. אין בסיס מדעי לדילול מיצי העיכול תוך כדי שתייה, מערכת העיכול מתוחכמת ובנויה להתמודד..
  • סויה משבשת פעילות הורמנלית אצל גברים: לסויה יש מולקולות שאכן דומות להורמון האסטרוגן הנשי. אם זאת הכמויות שאנחנו יכולים לצרוך ע"י סויה הם זניחות ולכן אין השפעה של סויה על התפקוד ההורמונאלי.
  • אכילה בשעות הערב והלילה גורמת להשמנה: אין קשר בין שעת האכילה להשמנה. השמנה נגרמת רק כתוצאה מאכילה מופרזת של מזון עשיר בקלוריות לאורך כל שעות היממה וללא קשר לשעות מסוימות, כל עוד כמות המזון אותה אתם אוכלים בערב היא מאוזנת ביחס לכמות המזון אותה אכלתם במהלך היום. כך גם לגבי האכילה בשעות הלילה.
  • מיץ מפירות הוא מאוד בריא: במיצי פירות יש כמות סוכר גבוהה ביותר. בכוס מיץ ממוצעת יש כ 3 יחידות פירות ובכל פרי כ2 כפיות סוכר ולכן בכוס מיץ רגילה יש כ6 כפיות סוכר!
  • אכילת ביצים מעלה את הכולסטרול בגוף: מחקרים מראים כי אכילה של ביצה אחת ביום לא גורמת לעליה ברמת הכולסטרול הביצה היא מקור מעולה למרכיבי מזון חשובים..
  • מזונות טבעיים הם מזונות בהכרח בריאים: יש הרבה מזונות טבעיים שהם לא בריאים – למשל סוכר

מאמרים נוספים

תזונה לחולי סכרת - בלוג אוכל

תזונה לחולי סכרת

העצה החשובה ביותר מבחינה תזונתית לחולי סכרת היא לאכול מספר ארוחות קטנות , כחמש שש,…

לקריאה >>

חילוף חומרים - בלוג אוכל

חילוף חומרים

חילוף חומרים (מטבוליזם בלטינית) הוא מושג המתאר את קצב פירוק תוצרי המזון שאנו אוכלים (בכלל זה…

לקריאה >>

עצירות - בלוג אוכל

עצירות

עצירות מוגדרת כהפרעה בפינוי מערכת העיכול מהמעיים, ומתבטאת ביציאות קשות וכואבות. התדירות היא גורם משני…

לקריאה >>

כולסטרול - בלוג אוכל

כולסטרול

כולסטרול זהו סוג של שומן הנמצא בדם ובתוך התאים, ויש לו מרכיב חשוב בתהליכים ביוכימיים…

לקריאה >>

 ↑