תזונה לחולי סכרת

העצה החשובה ביותר מבחינה תזונתית לחולי סכרת היא לאכול מספר ארוחות קטנות , כחמש שש, על מנת לשמור על רמה יציבה של סוכר בדם.

קטניות

כדאי לאכול קטניות , אלו עוזרות לשמירה על רמת סוכר קבועה בדם
שעועית לסוגיה: לבנה, אדומה, שחורה, מנומרת, ירוקה, אזוקי.
מאש, לוביה, אפונה, תורמוס, פולי סויה (אדממה), פול ירוק, עדשים בכל הצבעים, חומוס.
חשוב לשלב קטניות עם דגנים כדי לקבל חלבון מלא, כמו עדשים ואורז (במג'דרה), או חומוס עם טחינה.

דגנים

להמנע מקמח לבן, ופסטות ולהעדיף דגנים מלאים כמו קוסקוס, בורגול, כוסמת, חיטה מלאה, קינואה.
מומלץ לאכול פסטה מקמח דורום, ואורז בסמטי.

ירקות

יש להעשיר את התפריט בהרבה ירקות ללא פחמימות: נבטים, ירקות עלים, כרישה, ברוקולי, סלרי, בצל ירוק, כרוב, כרובית, לפת, קולרבי, עגבניות וקישואים.
ירקות עם מעט פחמימות: גזר (עדיף מבושל), דלעת.
כדאי להעדיף בטטות על תפו"א.

פירות

מומלץ להרבות באכילת פירות יער, אוכמניות, שזיפים המכילים ביופלבנואידים, המסייעים במניעת נזק לעיניים וכלי הדם.
תפוחי עץ, אגסים, מישמשים, אפרסקים, דובדבנים, גם הם טובים.
מיצי פירות הם מרוכזים מאוד ומכילים הרבה סוכר, לכן צריך להיזהר ולא לשתות הרבה מהם, במיוחד הדרים (גם בגלל החומציות).

שמן

להעדיף שמן זית וקנולה.
יש להעשיר את התפריט בשומנים טובים, שמקורם באבוקדו או בזרעים וגרעינים.

שתייה

עדיף להימנע מצריכה מרובה של קפאין שגורם לשחרור סוכר לדם,
ולהרבות בשתיית מים.

גם אלכוהול עלול להקפיץ את הסוכר בדם ועדיף להמעיט בו.

תה קמומיל ונענע עוזרים לייצוב הסוכר ואפשר לשתות ללא הגבלה.

מאמרים נוספים

מיתוסים בנושא אכילה - בלוג אוכל

מיתוסים בנושא אכילה

אסור לשתות בזמן ארוחה לא נכון: האוכל מורכב מאחוזים גבוהים של נוזלים. אין בסיס מדעי…

לקריאה >>

חילוף חומרים - בלוג אוכל

חילוף חומרים

חילוף חומרים (מטבוליזם בלטינית) הוא מושג המתאר את קצב פירוק תוצרי המזון שאנו אוכלים (בכלל זה…

לקריאה >>

גזים וכאבי בטן - בלוג אוכל

גזים וכאבי בטן

ישנם מזונות שעלולים לגרום לגזים: כל סוגי הכרוב והכרובית וברוקולי פלפלים מכל הצבעים ומכל המינים…

לקריאה >>

עצירות - בלוג אוכל

עצירות

עצירות מוגדרת כהפרעה בפינוי מערכת העיכול מהמעיים, ומתבטאת ביציאות קשות וכואבות. התדירות היא גורם משני…

לקריאה >>

 ↑