ישנם מזונות שעלולים לגרום לגזים:
- כל סוגי הכרוב והכרובית וברוקולי
- פלפלים מכל הצבעים ומכל המינים – גם מבושל וגם טרי
- בצל טרי ושום (מבושל או לא)
- מוצרי חלב אצל אנשים מבוגרים
- קטניות יבשות – שעועית לבנה, אפונה, וחומוס.
- לחם מלא עשיר בסיבים.
- חיטה – יכול להיות שמדובר בצלייאק – רגישות לגלוטן.
יש צורך להוריד אותם מהתפריט לשבועיים, לראות אם יש שיפור, ואח"כ ולהוסיף אותם אחד אחד ולגלות מה גורם לרגישות.
מה מועיל
- גרגירי קימל – להשרות במים ולשתות
- בטטות תפו"א
- עוף דגים
- מבושל: גזר , קישואים ודלעת
- לחם לבן
- אבוקדו , טחינה
- לחלק את האוכל לארוחות קטנות – 5-6 ביום