כולסטרול

כולסטרול זהו סוג של שומן הנמצא בדם ובתוך התאים, ויש לו מרכיב חשוב בתהליכים ביוכימיים בגופינו.

רוב הכולסטרול מיוצר ע"י הכבד, ומיעוטו מגיע מהתזונה שלנו.

הכולסטרול בגוף מתחלק לשני סוגים

א. HDL – הכולסטרול "הטוב" – הוא הכלסטרול האחראי לפינווי הכולסטרול "הרע"

ב. LDL – הכולסטרול "הרע" – שוקע בכלי הדם , ויכול ליצור חסימות.

על כן , היחס בין הכולסטרולים חשוב, ולא רק סך הכולסטרול.

בעזרת תזונה ניתן להגדיל את הHDL ולהקטין את הLDL:

העצה החשובה ביותר היא לצרוך 2-3 כפות שמן זית ביום – זהו שומן טוב העוזר להגדלת הHDL.
לאכול כל יום ביצה אחת – שומר על הכולסטרול הטוב.
להפחית צריכה של שומן מהחי (חמאה, שמנת, גבינות שמנות, בשר שאינו עוף) – כדי להקטין את הLDL
ירקות מכל הצבעים – אדום ירוק סגול לבן כתום.

חוץ מתזונה פעילות כמו הליכה יומית של חצי שעה תורמת מאוד להורדת הכולסטרול.

בנוסף ישנם כדורים המכילים פיטוסטרול – כמו כולסטרול מהצומח – כך ש"מרמים" את הכבד ואז הוא מייצר פחות.

מאמרים נוספים

גזים וכאבי בטן - בלוג אוכל

גזים וכאבי בטן

ישנם מזונות שעלולים לגרום לגזים: כל סוגי הכרוב והכרובית וברוקולי פלפלים מכל הצבעים ומכל המינים…

לקריאה >>

תזונה לחולי סכרת - בלוג אוכל

תזונה לחולי סכרת

העצה החשובה ביותר מבחינה תזונתית לחולי סכרת היא לאכול מספר ארוחות קטנות , כחמש שש,…

לקריאה >>

עצירות - בלוג אוכל

עצירות

עצירות מוגדרת כהפרעה בפינוי מערכת העיכול מהמעיים, ומתבטאת ביציאות קשות וכואבות. התדירות היא גורם משני…

לקריאה >>

חילוף חומרים - בלוג אוכל

חילוף חומרים

חילוף חומרים (מטבוליזם בלטינית) הוא מושג המתאר את קצב פירוק תוצרי המזון שאנו אוכלים (בכלל זה…

לקריאה >>

 ↑